EXCLUSIEF Bij Boertie

Sinds februari 2019 is de originele Sliedrechtse Baggerbitter weer in productie. Lees hieronder het persbericht dat hier over is uitgebracht.

Baggerbitter terug in Sliedrecht

Op de dag dat Slijterij-Wijnhandel Boer op de Kerkbuurt-West in Sliedrecht haar deuren sloot verdween daarmee ook de Sliedrechtse Baggerbitter van de markt. “In 2014 sloten wij na 107 jaar onze slijterij. Mijn ouders zijn aan hun welverdiende pensioen begonnen en ik ben gestart met partycentrum Bij Boertie.” Verteld Leon Boer. “Ik heb al die jaren vragen gekregen van mensen over onze Baggerbitter. Wij verkochten de Baggerbitter niet alleen aan particulieren, maar ook veel bedrijven gaven de kruiken aan hun relaties. Via de baggerbedrijven en scheepswerven in de regio zijn onze kruiken de hele wereld overgegaan. Nu heb ik het oude recept weer tevoorschijn gehaald en contact opgenomen met onze oude distilleerderij.” Baggerbitter is een kruidenbitter volgens oud familierecept en zit al sinds de jaren 20 in de zo kenmerkende stenen kruiken. “Mijn overgrootvader heeft rond 1920 het recept samengesteld. Vroeger maakten wij het drankje in de kelder van de slijterij. Ik weet nog dat mijn opa dan in de weer was met zakjes kruiden en ketels.” Om dit proces te professionaliseren en om te kunnen voldoen aan de wetgeving heeft de vierde generatie uit de familie Boer in de jaren 90 het recept laten distilleren bij Hooghoudt in Groningen. “Dit wat op dat moment de enige distilleerderij in Nederland die onze drank kon maken en die een bottellijn hadden voor stenen kruiken.”
Bij de distilleerderij werden ze meteen enthousiast over de plannen om het kruidendrankje weer in productie te nemen. “Eigenlijk is alleen het etiket maar wat aangepast en gemoderniseerd.” Verteld Leon verder. “We wilden verder absoluut niets veranderen aan de smaak en samenstelling. Gelukkig hadden wij nog een paar oude kruiken en konden we met de hele familie de oude met de nieuw gedistilleerde kruidendrank vergelijken. Het is gelukt om het oude recept weer nieuw leven in te blazen. Liefhebbers kunnen een kruik bestellen door een mailtje te sturen naar info@bijboertie.nl
“Ook als cadeautje is de Baggerbitter leuk en ideaal!”
Baggerbitter is natuurlijk ook opgenomen in het vaste assortiment van Feestlocatie en Lunchroom Bij Boertie aan de Stationsweg 7 in Sliedrecht.
Voor meer info: www.bijboertie.nl

Uw feestlocatie in het centrum van Sliedrecht